Foodosophy

Torta di compleanno – Funfetti Birthday Cake

  

agosto 11, 2019

  • Prep: 39 mins
  • Cook: 40 mins

Ingredients

Per la torta

250 g Farina 00

150 g Latte intero o latte vegetale

150 g Zucchero

100 g Burro morbido

50 g Cacao amaro

3 Uova

1 Bustina di lievito vanigliato

1 Pizzico di sale

Per la crema

400 g Panna da montare

170 g Latte condensato

2 Confezioni di Momperiglia arcobaleno (Confetti colorati per decorare)

English version

For the cake

250 g All-purpose flour

150 g Milk or rice milk

150 g Sugar

100 g Butter room temperature

50 g Unsweetened cocoa powder

3 Eggs

15 g Baking powder

1 pinch Salt

For the cream

400 g Whipping cream

170 g Condensed milk

Funfetti for decora

Directions

1Se volete ottenere una torta a più strati, raddoppiate le dosi e cuocete in due stampi da 20 cm di diametro. Montate le uova con lo zucchero e un pizzico di sale. Aggiungete il burro e il latte e amalgamate. Inglobate la farina e il cacao, un po’ per volta. Alla fine unite il lievito e mescolate bene.

2Imburrate e infarinate le tortiere. Versatevi il composto. Infornate a 180° per 35/40 minuti. Sfornate e lasciate raffreddare completamente. Livellate la calotta e tagliate le due torte a metà.

3In una ciotola montate la panna con le fruste elettriche. Abbassate la velocità e aggiungete a filo il latte condensato. Continuate a montare fino a che non avrete ottenuto la giusta consistenza.

4Ora è il momento di assemblare la torta: posizionate la base su un piatto da portata o un’alzatina. Ricoprite con uno strato abbondante di crema. Appoggiate sulla crema il secondo disco di torta, farcite, ultimo disco e ricoprite la torta intera di crema. Con una spatola livellate i bordi della torta ed evenutali imperfezioni poi guarnite con i confetti colorati. Riponete in frigorifero fino all’utilizzo.

English version

1If you want to make a cake with multiple layers, double the doses and cook in two 20 cm diameter molds. Whisk the eggs with the sugar and a pinch of salt. Add the butter and milk and mix. Add the flour and cocoa a little at a time. At the end add the baking powder and mix well.

2Grease and flour the cake tins. Pour the mixture over. Bake at 180 degrees for 35/40 minutes. Remove from the oven and let it cool completely. Level the top and cut the two cakes in half.

3In a bowl whip the cream with electric whips. Lower the speed and add the condensed milk. Continue until you have the right consistency.

4First, using a large serrated knife, slice a thin layer off the tops of the cakes to create a flat surface. Then cut the cakes in half. Place 1 cake layer on your cake stand or serving plate. Spread the evenly on top. Flatten them down into the frosting as best you can so the cake layer on top is sturdy. Top with 2nd cake layer and evenly cover the top with cream Top with the third cake layer. Spread the remaining frosting on top and all around the sides using an icing spatula. Cover with funfetti and store in the fridge.

00:00

Commenti

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *