Foodosophy

Patate al forno

  

dicembre 21, 2016

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins

Ingredients

Patate

Olio

Sale e pepe

Parmigiano reggiano

Rosmarino

English version

Potatoes

Oil

Salt and pepper

Parmesan cheese

Rosemary

Directions

1Sbucciare le patate, lavarle sotto acqua corrente e tagliarle con una mandolina ad uno spessore di circa due millimetri. Metterle in un recipiente con dell'acqua e lasciarle in ammollo mezz'ora di modo che rilascino l'amido.

2Oliare bene una pirofila e disporre le patate come nella foto. Irrorare con olio, cospargere di sale e parmigiano grattugiato e finire con una spruzzata di pepe nero. Aggiungere il rosmarino e infornare a 200° per almeno 45 minuti o fino a che non vedrete le patate belle dorate. Servire calde.

English version

1Peel the potatoes, wash them under running water and cut with a mandolin to a thickness of about two millimeters. Put them in a container with water and let them soak for half an hour so that would release the starch.

2Thoroughly oil a baking dish and place the potatoes as in the photo. Drizzle with oil, sprinkle with salt and grated Parmesan cheese and finish with a sprinkling of black pepper. Add the rosemary and bake at 200° for 45 minutes or until they are golden brown. Serve hot.

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