Foodosophy

Bicerin

    

dicembre 17, 2016

Bicerin is a traditional hot drink (origin in Turin, Italy) and it includes espresso, hot chocolate and milk.

  • Prep: 18 mins
  • Yields: 2 persone / 2 cups

Ingredients

Caffè lungo

1 bustina preparato per cioccolata calda

130 g Latte interno

1 cucchiaino di cacao amaro

150 g Panna da montare non zuccherata

English version

Long coffee

1 little package of hot chocolate powder

130 g Whole milk

1 Teaspoon of unsweetened cacao

150 g Whipping cream (no added sugar)

Directions

1Mettere il preparato per cioccolata calda in una tazza. Aggiungere un cucchiaino di cacao amaro. Aggiungere gradualmente il latte mescolando con un cucchiaio.

2Mettere nel microonde alla massima potenza per 30 secondi. Mescolare e cuocere ancora per 15 secondi.

3Prendete due tazze trasparenti. Aiutandovi con un imbuto, versate metà della cioccolata al centro della tazza. Ripetere l'operazione anche per l'altra tazza.

4Preparate un caffè lungo e zuccheratelo. Montate la panna non a neve. Deve essere una crema. Versate il caffè sopra la cioccolata e per ultimo versare la panna.

5Servire caldo.

English version

1Put the mixture for the hot chocolate in a cup and add a teaspoon of cacao. Gradually add milk, stirring with a spoon.

2Place in the microwave for 30 seconds. Stir and put it in again for another 15 seconds.

3Take two transparent cups. Use a funnel to pour half of the chocolate mixture in the center of one cup. Do the same for the other cup.

4Prepare a long coffee and add a little bit of sugar. Beat the whipping cream, but NOT until it is stiff. It should be more like a cream.

5Our the coffee over the hot chcolate mixture in the cup and finally pour the cream on top. Serve hot.

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